Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka z różową masą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

margaryna kostka 1 szt
mąka 1 szk
jajko 5 szt
woda 1 szkl

Masa

mleko 1 szkl
cukier waniliowy 1 szt
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyzki
kostka masła 1 szt
cukier puder 1 szkl
maliny świeże 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka z różową masą

Ciasto: Wodę z margaryną zagotować i dodać mąkę, cały czas mieszająć. Gotowac ok. 3 min. Gdy ostygnie dodać jajka i wymieszać. Następnie upiec 2 placki.
Masa: Maliny zmiksować. Mleko zagotować dodać cukier waniliowy i mąki, ugotować gęsty budyń. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawqać stopniowo budyń i maliny. Ciasto przełożyć masą, a wierzch posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 26.07.2014 18:56
ciekawa propozycja
JOANNA16 04.07.2014 22:49
pyszne ciacho)))
ppaulina 04.07.2014 21:09
ok. 30 min w 180 st
ben-ka 03.07.2014 22:57
A te dwa placki to ile się piecze?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak