Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1 szkl
margaryna 1/2 kostki
woda letnia 1 szkl
jajko 5
cukier puder

krem

mleko 500 ml
cukier waniliowy
żółtko jajek 2
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Margarynę zagotować z wodą, dodać mąkę i mieszać aby nie powstały grudki.Gdy przestygnie wbijać jajka i miksować. Ciasto podzielić na 2 części. Wyłożyć na 2 blaszki. Piec w temperaturze 180 st. C. Składniki na krem ugotować i zmiksować z margaryną. Następnie wyłożyć na placek i przykryć drugim. posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.12.2015 16:12
jakie pyszne deserowe ciacho
fotoviderek 12.12.2015 12:15
Moje ulubione ciacho :)
Krzysztof15 12.12.2015 06:23
super ciacho
Franciszek 12.12.2015 00:43
pyszne ciastka
sliwka 11.12.2015 19:40
Pychotka;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak