Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 0,5 kostki
woda 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 5
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń waniliowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Kroki postępowania

1
Margarynę z wodą zagotować.
Krok 1 - Karpatka foto
2
Dodać mąkę, połączyć z gorącą margaryną z wodą.
Krok 2 - Karpatka foto
3
Gdy masa wystygnie dodawać jajka i proszek do pieczenia.
Ciasto piec w 180 stopniach około godziny.
Budyń ugotować, utrzeć z margaryną.
Ciasto przekroić na pół i przełożyć margaryną.
Krok 3 - Karpatka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak