Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 250 mililitrów
margaryna 125 gram
jajko 5 sztuk
mąka ziemniaczana 150 gram

Porada

Do przełożenia polecam gotowy ,,Krem Karpatka oryginalna ''

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj mąkę.Podgrzewaj na małym ogniu (ok 1 min.), energicznie rozcierając masę .Wystudź , do chłodnej masy wbijaj kolejno jajka i miksuj na najwyższych obrotach (ok 5 min.).Ciasto podziel na dwie części, połowę ciasta rozprowadź cienką warstwę na wysmarowaną blachę i posypanej mąką blasze o wymiarach 25x35 .Wstaw do nagrzanego piekarnika do 220*C (bez termoobiegu ) i piecz do uzyskania złocistego koloru .
Drugą połowę upiecz tak samo. Przełóż ulubionym kremem i posyp cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 11.08.2014 11:13
uwielbiam takie ciacha
Janina 07.08.2014 17:32
Super do kawy;)
Lidzia 07.08.2014 17:16
Pychotka, smak dzieciństwa.
Lis 07.08.2014 16:17
Super karpatka:)
w mojej kuchni 07.08.2014 14:26
pyszne te słodkości
VioletoweKucharzenie 07.08.2014 13:38
ale bym zjadła:-)
marcia7 07.08.2014 13:21
zawsze dora
Gabi44 07.08.2014 13:20
Piękna karpatka.
halina17 07.08.2014 13:01
Pyszna , uwielbiam.
Aleksandra/Olcia 07.08.2014 12:43
nasze ulubione,potrafimy w 4 osoby zjeść blachę w jeden dzień
luna76 07.08.2014 12:09
uwielbiam to ciasto !!! mniaammm
Ola1young 07.08.2014 11:58
przepadam za karpatką,pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak