Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
margaryna 125 g
mąka 1 szklanka
jaja 5
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 0,5 l
margaryna 200 g
budyń waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Kroki postępowania

1
Wode gotujemy z margaryną i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Gotujemy około 2 min. Przerzucamy ciasto do miski i je studzimy. Następnie do ostygniętego ciasta dodajemy jajka i ucieramy na jednolitą mase.
Krok 1 - Karpatka foto
2
Ciasto dzielimy na dwie części. Pieczemy w temp 180' około 30 min. Studzimy ciasto przy zamkniętym piekarniku, aby nie opadło!
Krok 2 - Karpatka foto
3
Krem: Przyrządzamy budyń według opakowania i ostygnięty miksujemy z margaryną. Jeśli ktos lubi słodszy krem może dodac troche cukru pudru.
Krok 3 - Karpatka foto
4
Ciasto przekładamy kremek i odstawiamy do lodówki na godzine by masa się schłodziła. Smacznego:)
Krok 4 - Karpatka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 28.11.2013 15:38
mniam mniam :)
dada 05.11.2013 11:12
uwielbiam karpatkę :)
gosia1988 30.09.2013 09:26
jedno z moich ulubionych ciast
Ania67 18.09.2013 10:10
świetne ciacho
Michał2 06.08.2013 11:41
bardzo dobre ciastko:)
AnielskaSlodycz 05.08.2013 14:33
jak ładnie wyrosło :)
Sylwiagr 05.08.2013 13:21
ja dodaję jeszcze brzoskwinie :)
Milena87 05.08.2013 11:55
moje ulubione ciasto!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak