Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 szklanki
mąka pszenna 1,5 szklanki
margaryna 3/4 kostki
jajko 9
cukier puder
masło 20 dkg
cukier 4 łyżki
krem do karpatki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Kroki postępowania

1
Wodę z margaryną zagotować. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać na gładką masę. Po przestudzeniu wbijać po jednym jajku i dalej miksować.
Krok 1 - Karpatka foto
2
Ciasto rozłożyć na dwie blaszki i upiec na złoty kolor
Krok 2 - Karpatka foto
3
Krem karpatkowy przygotować według przepisy na opakowaniu. Masłoutrzeć z cukrem i dodawać przestudzoną masę karpatkową.

Ciasto przełożyć i posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Karpatka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 23.11.2013 14:00
Cała moja rodzinka uwielbia to ciasto;)
Justyna/Dzastus 06.02.2013 11:39
fajny
Magda24 12.01.2013 20:19
super
pajbek 04.01.2013 19:21
super :-)
Mysiunia 04.01.2013 18:26
Uwielbiam karpatkę :)
babajaga1969 04.01.2013 17:25
pyszny jest ten krem
adelajda 04.01.2013 17:09
smaczna
Joannasz3190 04.01.2013 17:01
Jedno z moich ulubionych ciast :)
Brenia 04.01.2013 16:19
oo, uwielbiam karpetkę! :)
anja3107 04.01.2013 15:55
dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak