Karp z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • olej

  • mąka

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • pieczarki

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia umyć, oczyścić, pkroić na dzwonki, natrzec sola, pieprzem, przyprawa do ryb, obtoczyc w mace i usmazyc na rozgrzanym oleju, przewracajac po kilku minutach na druga strone. Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy na plasterki i podsmazamy na rozgrzanym oleju około 8 minut. Karpia układamy na półmisku, obkładamy pieczarkami, gotowe! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 28.11.2010 08:07
super coś na święta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat