karp wigilijny

karp wigilijny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1,5 kg
  • jajka

    2
  • mąka

    5 łyżek
  • bułka tarta

    6 łyżek
  • cytryna

    1
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dokładnie czyścimy rybę, dzielimy ją na dzwonka grubości ok. 1,5 cm. Oprószamy solą, pieprzem i lekko skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki. Następnie każdy kawałek ryby panierujemy i smażymy na oliwie aż się zrumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

barbara11561

09.12.2011 09:52
pyszny

iza15

02.01.2011 21:02
smaczne

magical66

22.12.2010 20:52
u mnie tez bedzie w wigilię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat