Karp w piwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp dzwonka

    1 kg
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • piwo ciemne

    2 szklanki/karmelowe
  • rodzynki

    1 łyżka
  • liść laurowy

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • ocet

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Ugotować wywar warzywny z listkiem laurowym w 21/2 litrze wody. Następnie przecedzić, wlać piwo, dodać rodzynki, włożyć oprawionego i pokrojonego w dzwonka karpia. Gotować na wolnym ogniu około 15 minut, doprawić w razie potrzeby. Delikatnie wyłożyć na półmisek i polać sosem powstałym z gotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 14.05.2016 10:05
smaczna ryba
krokus 13.05.2016 22:09
uwielbiam karpia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat