Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w piwie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp dzwonka 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
piwo ciemne 2 szklanki/karmelowe
rodzynki 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w piwie

Wykonanie:
Ugotować wywar warzywny z listkiem laurowym w 21/2 litrze wody. Następnie przecedzić, wlać piwo, dodać rodzynki, włożyć oprawionego i pokrojonego w dzwonka karpia. Gotować na wolnym ogniu około 15 minut, doprawić w razie potrzeby. Delikatnie wyłożyć na półmisek i polać sosem powstałym z gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 14.05.2016 10:05
smaczna ryba
krokus 13.05.2016 22:09
uwielbiam karpia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak