Karp w marynacie na ostro

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp dzwonka

    1,5 kg
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • czosnek

    1 główka
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • mąka

    1 szklanka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawałki karpia umieszczam w naczyniu i skrapiam sokiem z cytryny. Sos sojowy łączę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i zmielonym pieprzem, a następnie nacieram nim kawałki ryby i wstawiam do lodówki na 3 godziny. Karpia obtaczam w mące, po czym smażę na rozgrzanym na patelni oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat