Karp w jarzynach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • marchew

    1 sztuka
  • seler

    0,5 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • strąk czerwonej paptyki

    1 sztuka
  • masło

    1 sztuka
  • białe wino

  • sól

  • pieprz1

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną rybę pokroić na dzwonka i nasolić, odstawić do lodówki. Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w talarki. Cebulę obrać i podobnie rozdrobnić. Paprykę po usunięciu pestek i gniazd nasiennych pokroić w paseczki.Wszystkie warzywa poddusić na maśle, dolewając najwyżej kilka łyżek wody. Włożyć przygotowane kawałki ryby, podlać ją winem i dusić pod przykryciem na małym ogniu, uzupełniając wyparowany płyn winem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tyszak 04.08.2012 09:28
Pewnie,że tak :)
Tyska 12.11.2011 23:51
bardzo dobre
Tyska 12.11.2011 23:51
bardzo dobre
Tyska 12.11.2011 23:51
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat