karp w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1
  • włoszczyzna

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1,5 łyżki
  • ziele angielskie

  • ziarenka pieprzu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę dokładnie oczyścić. Następnie warzywa pokroić na mniejsze kawałki i zalać wodą. Dodać listek, ziele i pieprz a następnie ugotować wywar warzywny. Karpia pokroić na mniejsze kawałki i dodać do wywaru. Gotować ok. 20 -25 minut. Potem wyjąć rybę a następnie przecedzić wywar aby był klarowny. Dodać do niej żelatynę. Karpia ułożyć na półmisku a następnie ułożyć warzywa ja dodaję jedynie marchewkę i zalać tężejącą galaretą. Całość zostawić do całkowitego zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela/bella81 05.04.2012 09:51
ślicznie wygląda
Iwusia 22.03.2012 22:01
wygląda pięknie
bercik1 03.01.2012 17:54
Super wygląda.
Agnik 13.11.2011 21:30
mniam
Agnik 13.11.2011 21:28
super
Katarzyna/kate1980 26.12.2010 14:27
komentarz do zdjęcia: w tym roku dodałam do karpia jeszcze 2 jajka ugotowane na twardo i 2 łyżki zielonego groszku oraz świeżą natkę pietruszki
aginaa 17.12.2010 19:28
super, na moim stole wigilijnym tez bedzie
cukiereczek 16.12.2010 10:42
Ciekawe
Ewelina45 14.12.2010 09:48
super
iwa643 10.12.2010 07:45
lubie bardzo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat