Karp w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

  • opakowanie żelatyny

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

    3
  • migdałów

    20 dag
  • rodzynek

    10 dag
  • sól

  • karp

    1,2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jarzyn przygotować wywar, dodać listki laurowe, sól, pieprz, ziele angielskie. Ugotować w nim sprawionego, pokrojonego na dzwonki karpia. Ułożyć porcje ryby na półmisku, posypać rodzynkami i sparzonymi migdałami. Zalać wywarem z żelatyną. Schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 16.10.2015 18:19
niezła ryba
Betka 03.04.2013 12:36
mniam smaczny;)
iwona332 29.01.2011 00:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat