Karp świąteczny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • sól

  • pieprz

  • mąka

    3 dag
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia wypatroszyć, opłukać, pokroić na porcje, oprószyć solą, pieprzem, mąką. Olej rozgrzać na patelni, włożyć karpia, smażyć z 2 stron. Po usmażeniu, dosmażyć na wolnym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gonia555 02.03.2011 19:01
nie przepadam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat