Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony wg Gosi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z karpia lub karp w całości
cebula 2
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Grill przyprawa klasyczna Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony wg Gosi

Kroki postępowania

1
Oczyszczonego karpia kroimy - dzielimy na kawałki.
Krok 1 - Karp smażony wg Gosi foto
2
Kawałki ryby z każdej strony przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Układamy w naczyniu przekładając pokrojoną w plasterki cebulą. Odstawiamy w chłodne miejsce na cały dzień lub noc.
Krok 2 - Karp smażony wg Gosi foto
3
Kawałki przyprawionego karpia panierujemy w bułce tartej z każdej strony.
Krok 3 - Karp smażony wg Gosi foto
4
Następnie smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor - obracając co chwilę.
Krok 4 - Karp smażony wg Gosi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 03.01.2016 12:31
karp to nasza ulubiona rybka :)
Pani Domu 03.01.2016 12:26
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak