Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony na masełku
Usmażonego karpia przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku 10-15 minut w temp 160 st C żeby ryba doszła. Tak przygotowany karp jest przepyszny. Podawać z ziemniaczkami.
karp | 1,5 kg |
czosnek ząbki | 3 szt. |
jaja | 2 szt. |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 szklanka |
mąka pszenna | 5 łyżek |
masło 250 g | 1/2 szt. |
cytryna | 1/2 szt. |
sól | 1 szczypta |
pieprz | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: