Karp smażony

Karp smażony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1,2 kg
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    4 łyżki
  • mąka

    w/g uznania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia opłukać,pokroić na kawałki i oprószyć solą i pieprzem,mąkę zmieszać z ziołami i jajko rozbić i zmieszać z mlekiem.
Rybę opanierować w mące,w jajku i tartej bułce.
Smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iza15

09.11.2010 20:06
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat