Karp smażony

Karp smażony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1,2 kg
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    4 łyżki
  • mąka

    w/g uznania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Karp smażony

Karpia opłukać,pokroić na kawałki i oprószyć solą i pieprzem,mąkę zmieszać z ziołami i jajko rozbić i zmieszać z mlekiem.
Rybę opanierować w mące,w jajku i tartej bułce.
Smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

iza15 09.11.2010 20:06
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat