Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp po żydowsku w galarecie

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp dzwonka 1,80 dkg
cebula 25 dkg
cukier 1,5 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
rodzynki 5 dkg
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 2,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp po żydowsku w galarecie

Cebulę pokroić,wlać wody około 1,5 litra ,posolić,dodać cukier i gotować.Wrzucić głowę i ogon ,jak się ugotują to wyjąć.Wrzucić dzwonki karpia i gotować około 20 do 30 min.Ostudzić,wyjąć karpia na talerze,wyjąć ości.Wywar przecedzić do innego naczynia, cebulę zmiksować.Dodać namoczone rodzynki i rozpuszczoną żelatynę,przyprawić ,zalać karpia na talerzach i ostudzić ,włożyć do lodówki aby galareta stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak