Karp panierowany smazony w piekarniku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    4 sztuki
  • bułka tarta pikantna

    1 opakowanie
  • jaja

    2-3 sztuki
  • cytryna

    1 sztuka
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • mąka pszenna

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 opakowanie
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia sprawiamy, filetujemy, nacieramy sola, pieprzem i cytryna i zostawiamy w lodowce na 1 godzinke. Wyjmujemy nacieramy przyprawa do ryb i panierujemy w mace raz, w jajku, w bulce tartej i znowu w jajku i bulce tartej. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, wkladamy blache z tluszczem. Czekamy az sie rozgrzeje, na goracy tluszcz wrzucamy karpia, smazymy z 2 stron na zlocisty kolor. Wyciagamy i kladziemy na papierowych recznikach. Idealne danie na wigilijny stol.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 07.07.2014 15:37
polecam z piekarnika, jest naprawde chrupki i pyszny!
Ada-Gaba 25.02.2014 09:19
pyszna rybka
Pani Domu 31.01.2014 13:02
uwielbiam takiego karpia
Dorian 19.01.2014 13:29
pyszny karpik
Magula 16.01.2014 10:16
ja zawsze smażę na patelni
maciek7 15.01.2014 21:12
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat