Karp duszony w warzywach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp dzwonka

    1 kg
  • marchew

    3 szt
  • seler

    1/2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • olej do smażenia

  • śmietana 18 proc

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karp duszony w warzywach foto
Dzwonka opruszyć mąką .Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 2 - Karp duszony w warzywach foto
Marchew , pietruszkę , seler opłukać, oczyścić. Warzywa zetrzeć na tartce o grubych oczkach.Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej wrzucić pokrojoną cebulę podsmażyć, dodać warzywa, sól, pieprz kucharek podlać wodą. Dusić pod przykryciem na małym ogniu aż zmiękną.
Krok 3 - Karp duszony w warzywach foto
Następnie dodać rybę i nadal dusić.
Krok 4 - Karp duszony w warzywach foto
Pod koniec podprawić śmietaną wymieszaną z jedną łyżką mąki. Po zagotowaniu odstawić z ognia. Wyłożyć na półmisek , posypać natką pietruszki. Podawać z młodymi ziemniakami .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdalenaIC 01.07.2017 23:06
Pyszne danie :)
Ania321 01.07.2017 22:33
smaczne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat