Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karpia dzwonka 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
jajko 3 szt
mąka 100 g
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: karp

Rybę umyj i osusz dokładnie. Dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowanego karpia odstaw do lodówki na kilka godzin.
Porcje ryby panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Postaraj się by panierka nie była zbyt gruba, ponieważ nasiąknie mocno tłuszczem.
Na dużej patelni rozgrzej olej. Karpia smaż około 3-5 minut z jednej i drugiej strony, tak by kawałki były zrumienione po obu stronach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.12.2016 15:25
pyszny karp
Marcepanowy kącik 20.12.2016 15:00
Pięknie i smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak