Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karnawałowe serca

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
żółtko jajek 5 szt
szczypta soli
śmietana 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 1,5 łyżki
olej rzepakowy
ocet jabłkowy 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karnawałowe serca

Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy cukier puder,szczyptę soli i proszek do pieczenia -mieszamy .Robimy dziurkę i dodajemy żółtka wymieszane z śmietaną . Wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy cieniutko i wycinamy serduszka . Wycinamy środek serca. Na głębokiej patelni mocno rozgrzewamy olej i wkładamy gotowe serca. Następnie wyciągamy je na ręcznik papierowy , aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu . Posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 15.01.2013 19:31
świetne, mniam:)
meg1984 14.01.2013 17:45
fajny pomysł
aisoglam 14.01.2013 11:27
Dokładnie to samo mi przyszło na myśl, faworkowe serduszka?
Anula 14.01.2013 11:05
Czy to faworki w kształcie serc?
Milena87 14.01.2013 10:52
oryginalne:)
iwa643 14.01.2013 10:30
Polecam na karnawał

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak