Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
soczewica czerwona
70 g-sucha soczewica -
tuńczyk w sosie własnym
70 g -
kiełki rzodkiewki
2 łyżki -
kapary całe Smak
1 łyżka -
ketchup pikantny
20 g -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
1/4 łyżeczki -
pieczywo
3-4 kromki-chrupkie pieczywo -
papryka czerwona
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

W między czasie tuńczyka również odsączyć na sicie.


Kromki chrupkiego pieczywa przekroić na trzy części ( to będę nasze niby krakersy). Na każdy kwadracik nałożyć po czubatej łyżeczce pasty. Udekorować kiełkami i małym paseczkiem papryki. Smacznego!
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się