Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karminadle cielęce z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
cebula 0,5 szt
pieprz, sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 dag
jajko 1 szt
bulion drobiowy 1 szkl
cielęcina 0,5 mielona
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karminadle cielęce z pieczarkami

Cielęcinę doprawiamy do smaku i zagniatamy z nasączoną bulionem bułką, jajkiem oraz z pokrojonymi, podsmażonymi z cebulką pieczarkami. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa robimy kulki, spłaszczamy delikatnie, panierujemy w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na brązowy kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 12.11.2012 17:39
no z jakim? niezgrabne te kotleciki.... jaka konkretnie cielęcina zmielona?
Poison1988 12.11.2012 16:48
fajny przepis i prościutki w wykonaniu i to z jakim efektem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak