Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówkowe warkocze pieczone z cebulką i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 500 g
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat
pieczarki 300 g
cebula 2 szt
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówkowe warkocze pieczone z cebulką i pieczarkami

Karkówkę myjemy i kroimy na plastry o grubości 1,5 mc. Każdy plaster nacinamy w 3 miejscach, ale nie przecinamy do końca. Zaplatamy warkocze i spinamy wykałaczkami. Każdy plaster dokładnie nacieramy przyprawą do wieprzowiny, ostrą czerwoną papryką oraz lubczykiem. Pieczarki kroimy na ćwiartki a cebulę w piórka. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy pieczarkami i cebulą, skrapiamy oliwą i oliwek. Pieczemy pod przykryciem w 190*C przez 70 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 12.05.2015 15:26
Solidne jedzenie,smakowite i sycące,prezentuje się bardzo zachęcająco.
Babeczka35 12.05.2015 11:45
Pyszne mięsko:)
VioletoweKucharzenie 12.05.2015 10:44
Dobrze przyprawione i aromatyczne mięso, w całości przeniknięte pieczarkami i cebulą. Uwielbiam takie obiady.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak