Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka ze słodką nutką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1.5 kg
pieczarki 40 dag
cebula 3 sztuki
marchewki 5 sztuk
sól
pieprz
tymianek
olej do smażenia
białe wino 3/4 szklanki
bulion 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka ze słodką nutką

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i osuszyć, następnie pokroić na kotlety i delikatnie rozbić po czym posypać solą i pieprzem i zostawić na 2-3 godziny. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i obsmażyć na nim mięso.
Krok 1 - Karkówka ze słodką nutką foto
2
Marchew, cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, następnie w garnku w którym będziemy przygotowywać danie na dnie ułożyć mięso i dokładnie obłożyć plasterkami marchwi, cebuli i pieczarek po wierzchu posypać 1 łyżeczka suszonego tymianku i podlać bulionem, przykryć i dusić do miękkości pod koniec duszenia mięso odkryć i dolać wino, następnie całość trzymać na gazie bez pokrywki do momentu odparowania prawie całego płynu.
Krok 2 - Karkówka ze słodką nutką foto
3
Podawać na ciepło z dodatkiem ziemniaków i warzyw z którymi mięso się dusiło.
Krok 3 - Karkówka ze słodką nutką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 23.08.2013 19:34
bardzo ciekawie brzmi
Wiesława1 23.08.2013 19:20
super mięsko
Czarnula87 23.08.2013 18:06
pyszny obiadek
Mniam 23.08.2013 14:54
Lubię taką karkóweczkę.
bogusia19 23.08.2013 10:50
smakowitości serwujesz
gosia561 23.08.2013 10:27
fajny sposób
Pani Domu 23.08.2013 09:43
lubię takie obiadki
dodi 23.08.2013 09:33
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak