karkówka zapiekana z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 szt.
  • ziemniaki

    7 szt.
  • cebula

  • sól i pieprz

  • olej

    1/4 szkl.
  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki
  • karkówka

    3/4 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso umyć osuszyć i pokroić w grube plastry posypać przyprawą do karkówki,ziemniaki i marchew obrać umyć pokroić w plastry i obgotować w osolonej wodzie ok.10min.cebulę pokroić w piórka,pokrojone warzywa dodać do mięsa wszystko włożyć do naczynia żaroodpornego,olej wymieszać z musztardą odrobiną soli i pieprzu polać mięso i warzywa wstawić do piekarnika na 180st.i upiec ok.2godz.pod przykryciem,15min.przed końcem pieczenia odkryć pokrywkę aby mięso i warzywa się przyrumieniły,podawać z surówką z kwaszonej kapusty Smak.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 10.03.2014 11:26
świetne danie
ankaryba 01.04.2012 20:17
pyszne takie mięsko razem z warzywami
IKrakowianka 31.03.2012 21:05
rewelacyjny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat