Karkówka z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

  • karkówka wieprzowa

    1/2 kg
  • warzywa mrożone

  • cebula biała

    2 sztuki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę należy podzielić na mniejsze kawałeczki jak na gulasz. Doprawiamy mięso przyprawą, solą i pieprzem. Marynujemy około 2 godziny. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. Rozmrożone warzywa podsmażamy na maśle. Każdy kawałeczek karkówki smażymy na złoto z każdej strony. Do mięsa dodajemy cebulę i warzywa. Delikatnie mieszamy i podlewamy odrobina wody. Dusimy pod przykryciem o miękkości mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 18.01.2017 15:57
Dobre mięso.
Ewa Wojtaszko 05.08.2016 15:51
jak smacznie :)
Motorek 04.08.2016 22:09
pyszne mięsko
Konczi 04.08.2016 22:05
pysznie wygląda :)
agnieszka214 04.08.2016 21:50
Smaczne mięso
Marta Ryżek-Kalkowska 04.08.2016 21:49
uwielbiam karkówkę :)
gosia1988 04.08.2016 21:20
Smaczne danie na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat