Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
pietruszka
seler
cebula
papryka
torebka do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka z warzywami

Marynowane mięso w przyprawach wkładamy do torebki do pieczenia. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy, a następnie obkładamy nimi mięso.
Torebkę zamykamy klipsem, nakłuwamy widelcem i wkładamy do brytfanny.
Mięso pieczemy w temp.180 stopni przez godzinę.
Dzięki torebce mięso będzie bardziej soczyste i zachowa smak oraz wartości odżywcze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 17.07.2013 18:50
a w jakich przyprawach marynujemy mięso ? jak długo ma się marynować ? karkówka wieprzowa czy wołowa ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak