Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z piekarnika

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1/2 sztuki
pasta curry 1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z piekarnika

Mięso umyć i osuszyć, następnie pokroić w grubsze plastry, natrzeć przyprawami i czerwoną pastą curry. Przygotowane mięso przełożyć do specjalnego worka w którym możemy piec w piekarniku, dołożyć paprykę pokrojoną w grubsze plastry i cebulę pokrojona w ćwiartki oraz całe ząbki czosnku, zamknąć worek. Zamarynowane mięso zostawić najlepiej na całą noc w lodówce, następnie piec w temp. 200 st około 60 minut, podawać z ziemniakami i sałatką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 29.05.2016 09:28
Pyszna karkówka.))
krokus 28.05.2016 23:17
smaczne mięsko
Janina 28.05.2016 17:24
Pyszne mięsko;))
Konczi 28.05.2016 16:05
Smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak