Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

karkówka 1 kg
pieczarki 1 kg
cebula biała 3 sztuki

Zalewa

woda 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
miód 1 łyżka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Karkówkę kroję w plastry i rozbijam. Każdy plaster przyprawiam solą i pieprzem. Następnie podsmażam z każdej strony.
Krok 1 - Karkówka z pieczarkami foto
2
Pieczarki kroję w paski i smażę.
Krok 2 - Karkówka z pieczarkami foto
3
Cebulę obieram, kroję w kostkę i podsmażam.
Krok 3 - Karkówka z pieczarkami foto
4
Wszystkie składniki zalewy zagotować i zostawić do ostygnięcia. Do naczynia wykładam warstwami karkówka, cebula, pieczarki. Na końcu zalewam zalewą. Zapiekam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę.
Krok 4 - Karkówka z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 24.11.2015 10:10
dobre mięsko
patryska76 23.11.2015 20:56
smakowita karkówka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak