Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka z mascarpone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mascarpone 2 łyżki
Zioła prowansaldzkie do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia
mąka do obtoczenia
tymianek do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
marchew 2 sztuki
por 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
Kurkuma mielona Prymat 0,5 łyżeczki
karkówka 500 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka z mascarpone

warzywa umyć i zszatkować na małych oczkach, porę pokroić w kółka. karkówkę kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano. po usmażeniu przełożyć do garnka żaroodpornego.na oleju pozostałym po karkówce lekko zeszklić warzywka żeby przeszły smakiem mięsa. dodać do naczynia i przyprawić ziołami, zalać lekko woda dodać ser mascarpone i dokładnie wymieszać. wstawić do piekarnika na 45-50 minut w 180 stopni. smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 19.01.2013 11:30
super połączenie z mascarpone :)
pajbek 09.01.2013 09:06
Wygląda smacznie i zapewne tak też smakuje :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak