karkówka z mascarpone

karkówka z mascarpone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mascarpone

    2 łyżki
  • Zioła prowansaldzkie

    do smaku
  • papryka słodka

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • mąka

    do obtoczenia
  • tymianek

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • marchew

    2 sztuki
  • por

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • kurkuma mielona

    0,5 łyżeczki
  • karkówka

    500 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

warzywa umyć i zszatkować na małych oczkach, porę pokroić w kółka. karkówkę kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano. po usmażeniu przełożyć do garnka żaroodpornego.na oleju pozostałym po karkówce lekko zeszklić warzywka żeby przeszły smakiem mięsa. dodać do naczynia i przyprawić ziołami, zalać lekko woda dodać ser mascarpone i dokładnie wymieszać. wstawić do piekarnika na 45-50 minut w 180 stopni. smacznego.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rafał10

19.01.2013 11:30
super połączenie z mascarpone :)

pajbek

09.01.2013 09:06
Wygląda smacznie i zapewne tak też smakuje :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat