Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

karkówka z mascarpone

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mascarpone
2 łyżki
Zioła prowansaldzkie
do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
olej
do smażenia
mąka
do obtoczenia
tymianek
do smaku
przyprawa uniwersalna
do smaku
marchew
2 sztuki
por
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
Kurkuma mielona Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
karkówka
500 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka z mascarpone

warzywa umyć i zszatkować na małych oczkach, porę pokroić w kółka. karkówkę kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano. po usmażeniu przełożyć do garnka żaroodpornego.na oleju pozostałym po karkówce lekko zeszklić warzywka żeby przeszły smakiem mięsa. dodać do naczynia i przyprawić ziołami, zalać lekko woda dodać ser mascarpone i dokładnie wymieszać. wstawić do piekarnika na 45-50 minut w 180 stopni. smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 19.01.2013 11:30
super połączenie z mascarpone :)
pajbek 09.01.2013 09:06
Wygląda smacznie i zapewne tak też smakuje :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak