KARKÓWKA Z GRILLA W PAPRYKOWEJ MARYNACIE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • karkówka wieprzowa

    6 grubych plastrów

Marynata

  • olej

    4 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Grill przyprawa ziołowa Prymat

    1 łyżka
  • pieprz

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Karkówkę umyć i osuszyć.
2. Przygotować marynatę. Wszystkie składniki wymieszać.
3. Karkówkę umieścic w misce. Dodać marynatę i dokładnie wymieszać. Odstawić na noc do lodówki.
Na następny dzień ułożyć na tackach i grillować do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 29.05.2015 23:54
pyszna karkówka ;)
agnieszka214 29.05.2015 19:02
miesko z grilla super sprawa
w mojej kuchni 29.05.2015 16:29
pyszne danie obiadowe
VioletoweKucharzenie 29.05.2015 15:52
uwielbiam karkówkę! Pysznie u Ciebie:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat