Karkówka z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotletów z karkówki

    6
  • po pół strąka czerwonej i żółtej papryki

  • cebula biała

    1
  • dymki

    3
  • łyzek sosu teriyaki

    8
  • łyżki oliwy

    2
  • plastrów boczku

    6
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukac,osuszyc.Cebulę obrac,pokroić w plastry.Przygotować marynatę;sos teriyaki wymieszać z oliwą i łyżką przyprawy do karkówki.Zalać mięso z plastrami cebuli.Odstawić na godzinę do lodówki.Paprykę pokroic na kawałki,cukinię na plastry,dymki oczyścic,przekroić wzdłuz na pół.Mięso wyjac z marynaty.Na karkówce układać po plastrze boczku,kawałku papryki,plastrze cukini,połówce dymki,spiac wykałaczką.Grilować na gorącym ruszcie ok.20 minut,w trakcie odwracając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat