Karkówka z grilla

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    1/2 szklanki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    2 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
  • Przyprawa do mięs Prymat

    4 łyżeczki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • karkówka

    1 bez kości
  • Papryka ostra mielona Prymat

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej połączyć z przyprawami i octem, dokładnie wymieszać. Karkówkę pokroić w plastry i cienko rozbić tłuczkiem (będzie się krócej piekła). Mięso wymieszać z marynatą i odstawić na ok.12 godzin w chłodne miejsce. Kłaść na rozpalony grill i przyrumienić z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 24.10.2013 12:50
uwielbiam takie mięsko
Weronika_eM 01.08.2011 22:08
mój mąż takie uwielbia
agnieszka137 21.05.2011 23:45
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat