Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1/2 szklanki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat 4 łyżeczki
ocet winny 2 łyżki
karkówka 1 bez kości
Papryka ostra mielona Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z grilla

Olej połączyć z przyprawami i octem, dokładnie wymieszać. Karkówkę pokroić w plastry i cienko rozbić tłuczkiem (będzie się krócej piekła). Mięso wymieszać z marynatą i odstawić na ok.12 godzin w chłodne miejsce. Kłaść na rozpalony grill i przyrumienić z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.10.2013 12:50
uwielbiam takie mięsko
Weronika_eM 01.08.2011 22:08
mój mąż takie uwielbia
agnieszka137 21.05.2011 23:45
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak