Karkówka z curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • curry 2 łyżeczki

  • sól

  • pieprz

  • czosnek 5 ząbków

  • morele suszone 200 g

  • śliwki suszone 200 g

  • wino białe wytrawne

    300 ml
  • olej

    8 łyżek
  • karkówka

    1,4 kg (bez kości)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę nacieramy czosnkiem, curry, solą i pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na ok 3 godz. Mięso obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do rondla. Dodajemy owoce, cukier, wino. Piec ok. 85 minut w temp. 140 stop. Podczas pieczenia podlewać powstałym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat