Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie paprykowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 400 gram
ząbki czosnku 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
kostka rosołowa
sos sojowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie paprykowym

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na 4 plastry, skropić sosem sojowym. Posypać przyprawami i czosnkiem. Odłożyć na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu posypać 1 łyżką mąki i usmażyć na złoty kolor z obu stron.
Krok 1 - Karkówka w sosie paprykowym foto
2
Odsunąć mięso na bok i na rozgrzany smalec wsypać paprykę. Wymieszać z tłuszczem dodać szklankę wody, kostkę, liście laurowe i ziele angielskie. przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości.
Krok 2 - Karkówka w sosie paprykowym foto
3
Na koniec zagęścić sos łyżką mąki rozmieszaną z niewielką ilością wody. Sprawdzić smak i ewentualnie doprawić. Jeżeli ktoś lubi można dodać 1-2 łyżki śmietany.Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Krok 3 - Karkówka w sosie paprykowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.01.2015 21:08
smakowite jedzonko
w mojej kuchni 10.01.2015 10:22
dobre i syte jedzonko...
Adam/ZUB3R 09.01.2015 22:21
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak