Karkówka w musztardzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    500 g
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżka
  • Musztarda kremska Prymat

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    pół łyżeczki
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić na plastry. Musztardy wymieszać z oliwą i przyprawami, nasmarować karkówkę z obu stron i odstawić na ok godzinę.
Na rozgrzany tłuszcz połozyć plastry mięsa i smazyć z obu stron po ok 4 min. Mięso powinno być spręzyste, nie twarde.
Podać z surówką i puree.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 04.02.2014 20:04
smaczna aromatyczna karkóweczka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat