Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w musztardzie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
Musztarda kremska Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat pół łyżeczki
oliwa 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w musztardzie

Karkówkę pokroić na plastry. Musztardy wymieszać z oliwą i przyprawami, nasmarować karkówkę z obu stron i odstawić na ok godzinę.
Na rozgrzany tłuszcz połozyć plastry mięsa i smazyć z obu stron po ok 4 min. Mięso powinno być spręzyste, nie twarde.
Podać z surówką i puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 04.02.2014 20:04
smaczna aromatyczna karkóweczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak