Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1,3 kg
musztarda 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
cząber 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 1 - Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej foto
2
Do miseczki wlać oliwę, dodać musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej foto
3
Natrzeć mięso ze wszystkich stron, tak aby było równomiernie pokryte marynatą. Wstawić do lodówki na całą noc.
Krok 3 - Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej foto
4
Zamarynowaną karkówkę zawinąć w folię aluminiową i położyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez godzinę i 20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)
Krok 4 - Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 02.07.2017 10:46
Pyszna porcja mięska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak