Karkówka słodko-kwaśna

Karkówka słodko-kwaśna

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    380 g
  • sos słodko-kwaśny

    2 łyżki
  • chili pieprz cayenne

    1 szczypta
  • kolendra mielona

    1 szczypta
  • papryka słodka mielona

    1 szczypta
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej

    2 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać z sosem słodko-kwaśnym oraz z olejem, kolendrą, papryką i pieprzem cayenne oraz solą. Umyte mięso dokładnie obtoczyć w marynacie a następnie przełożyć do szklanego naczynia. Przykryć i wstawić do lodówki na 12 godzin. Grillować standardowo – czas grillowania zależy od grubości mięsa i temperatury. Tak przygotowaną karkówkę można również usmażyć na patelni grillowej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

19.03.2016 21:47
smaczna karkówka

ppaulina

12.08.2014 14:09
uwielbiam takie mięska

VioletoweKucharzenie

09.08.2014 07:37
konkretne mięsko!

mw926

08.08.2014 14:05
pysznie wygląda

Bernadeta1

08.08.2014 12:50
bardzo apetycznie wygląda

Aleksandra/Olcia

08.08.2014 12:15
apetyczne mięcho

Zdzisław

08.08.2014 10:53
dla mnie smakowite danie zrobiono

marcia7

08.08.2014 10:37
pieknie przypieczona

Kuchenka

08.08.2014 10:08
fajne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat