Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona
Zmiksować cebulę w rozdrabniaczu i wymieszać z przecierem, keczupem, oliwą, octem i wszystkimi przyprawami.
Ułożyć każdy kawałek mięsa z osobna na folii aluminiowej, natrzeć grubo marynatą, zawinąć i włożyć do lodówki na co najmniej 24 godziny. Następnego dnia wyjąć z folii i przełożyć do naczynia i podlać odrobiną wody( ok 1/2 szklanki).
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku( 200 stopni) najpierw w naczyniu żaroodpornym przykrytym folią lub w rękawie foliowym przez około 40 minut. Następnie wyjąć z folii i przez kolejne 30-40 minut piec w piekarniku korzystając z opcji grill( od czasu do czasu mięso obracać).
Podawać z ziemniakami, warzywami według własnych preferencji.
Smacznego.