Karkówka pachnąca szałwią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1 szkl
  • cebula

    3-4 szt
  • szałwia

    2 łyżeczki
  • oliwa

    5 łyżek
  • czisnek

    3/4 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • karkówka

    1,2 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę rozkroić na duży płat i pobić tasakiem.Czosnek przeciśnięty,sól pieprz i szałwię wymieszać z oliwą.Natrzeć masą mięso i zwinąć w roladę.Ciasno związać nicią.Rozgrzać oliwę w brytfance o obsmażyć karkówkę z każdej strony.Dodać pokrojone w ćwiartki cebule,dodać liście laurowe,ziele angielskie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190st.C i piec 1 godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 16.12.2013 14:29
Ciekawe połączenie smaków
Grażyna13 10.12.2013 12:10
Ciekawy przepis :)
Ada-Gaba 09.09.2013 13:23
aromatyczne danie
IZABELA29 23.07.2012 10:01
aromatyczna
ben-ka 23.07.2012 09:10
pachnąca.....lubię taką:)
Krystyna32 22.07.2012 08:57
extra
Misiakova 18.06.2012 07:51
pychotka
kate.500 25.12.2011 22:01
ciekawe polaczenei
AgaS10 11.12.2011 19:37
pycha:)
kotlet 17.11.2011 20:20
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat