Karkówka pachnąca szałwią

Karkówka pachnąca szałwią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1 szkl
  • cebula

    3-4 szt
  • szałwia

    2 łyżeczki
  • oliwa

    5 łyżek
  • czisnek

    3/4 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • karkówka

    1,2 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę rozkroić na duży płat i pobić tasakiem.Czosnek przeciśnięty,sól pieprz i szałwię wymieszać z oliwą.Natrzeć masą mięso i zwinąć w roladę.Ciasno związać nicią.Rozgrzać oliwę w brytfance o obsmażyć karkówkę z każdej strony.Dodać pokrojone w ćwiartki cebule,dodać liście laurowe,ziele angielskie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190st.C i piec 1 godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

16.12.2013 14:29
Ciekawe połączenie smaków

Grażyna13

10.12.2013 12:10
Ciekawy przepis :)

Ada-Gaba

09.09.2013 13:23
aromatyczne danie

IZABELA29

23.07.2012 10:01
aromatyczna

ben-ka

23.07.2012 09:10
pachnąca.....lubię taką:)

Krystyna32

22.07.2012 08:57
extra

Misiakova

18.06.2012 07:51
pychotka

kate.500

25.12.2011 22:01
ciekawe polaczenei

AgaS10

11.12.2011 19:37
pycha:)

kotlet

17.11.2011 20:20
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat