Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka nadziewana

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 4 plasterki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku
musztarda 4 łyżki
papryka czerwona 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
szynka 4 plasterki
tłuszcz do smażenia do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka nadziewana

Kroki postępowania

1
Mięsko rozbijamy, a następnie przyprawiamy, wcierając pieprz, sól oraz czosnek i paprykę. Odstawiamy na ok 30 min.
Krok 1 - Karkówka nadziewana foto
2
Po tym czasie mięsko smarujemy 1 łyżką musztardy, a następnie układamy plasterek szynki. Marchewkę kroimy na ćwiartki, z papryki wycinamy kawałki i umieszczamy na szynce, tak mniej więcej pośrodku.
Krok 2 - Karkówka nadziewana foto
3
Mięso składamy na pół, spinamy wykałaczkami i obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron. Smacznego !!
Krok 3 - Karkówka nadziewana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.06.2014 07:40
super mięsko
MarianM 22.01.2014 23:06
smaczne masz obiadki i zawsze ładnie podane, które zachęca do jedzenia
kasienka23 12.01.2014 13:08
pyszne mięsko!
Czarnula87 12.01.2014 12:45
pyszna roladka
Patriszja
Patriszja 12.01.2014 11:00
smacznie wygląda ;)
Anna133 12.01.2014 10:12
ja jestem fanką prze różnych nadziewanych mięs
noninka77 12.01.2014 09:38
dobry pomysł na karkówkę:)
kriko 12.01.2014 09:18
super karkoweczka
Krzysztof15 12.01.2014 09:04
wyglada smakowicie
cukiereczek 12.01.2014 08:51
nadziewane mięsa są bardzo smaczne
kasiaw 12.01.2014 08:42
bardzo smakowicie wygląda
Konczi 12.01.2014 07:51
super, przygotuję podobną :)
Wiesława1 12.01.2014 07:46
świetne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak