Karkówka jałowcowa

Karkówka jałowcowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • karkówka wieprzowa

    1/2 kg

marynata

  • Owoc jałowca cały Prymat

    mielony 2 łyżeczki
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cząber

    1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • olej

    3-4 łyżki
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić na plastry i rozbić. Składniki marynaty wymieszać i włożyć do niej mięso. Odstawić najlepiej na cała noc, a potem piec na grillu na aluminiowej tacce. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 08.02.2016 14:56
wygląda bardzo smacznie
gerard.sz 07.02.2016 17:57
Karkóweczka to "miszczostwo", a ta wygląda szczególnie apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat