Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka jałowcowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka wieprzowa 1/2 kg

marynata

Owoc jałowca cały Prymat mielony 2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
cząber 1/2 łyżeczki
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
olej 3-4 łyżki
ocet jabłkowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka jałowcowa

Karkówkę pokroić na plastry i rozbić. Składniki marynaty wymieszać i włożyć do niej mięso. Odstawić najlepiej na cała noc, a potem piec na grillu na aluminiowej tacce. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 08.02.2016 14:56
wygląda bardzo smacznie
gerard.sz 07.02.2016 17:57
Karkóweczka to "miszczostwo", a ta wygląda szczególnie apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak