Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona z czosnkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 6 ząbków
musztarda 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 1 szklanka
tymianek 1/2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
cebula 2 sztuki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona z czosnkiem

Karkówkę umyć, pokroić w plastry grubości 1 cm. Każdy posypać solą i pieprzem( najlepiej świeżo zmielonym). Odstawić na godzinę do lodówki. Zrumienić mięso z obu stron na oleju, dodać pokrojoną w krążki cebulę, smażyć na małym ogniu(10 min). Podlać połową bulionu, dusić. Po 30 min dodać posiekany czosnek, wsypać majeranek i tymianek. Wlać resztę bulionu. dusić aż mięso stanie się miękkie. Mąkę rozprowadzić w 1/3 szklanki wody, połączyć z sosem i zagotować. Doprawić. Dodać musztardę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia13 08.11.2012 15:37
idealne na niedzielny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak