Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona w czerwonej kapuście i jabłkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 2 sztuki
jabłaka 2 sztuki
oliwa 8 łyżek
cukier 1 łyżeczka
wino białe wytrawne 150 ml
WINEGRET: 3 łyżeczki
sól
pieprz
masło
olej
karkówka 4 bez kości
kapusta czerwona 1 ssztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona w czerwonej kapuście i jabłkach

Karkówkę myjemy,kroimy na mniejsze kawałki lub pozostawiamy w całości.Obsmażamy na mocno rozgrzanym maśle z odrobina oleju.Kapustę siekamy,dodajemy do niej winegret,oliwę,cukier,przyprawiamy solą i pieprzem.Jabłka obieramy i kroimy w ósemki,wycinamy gniazda nasienne.Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem układamy jabłka na nich układamy karkówkę,cebulę i przykrywamy kapustą.Wszystko zalewamy winem.Przykrywamy,zapiekamy w piekarniku 1 godzinę w temperaturze 180 S.C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.11.2012 20:02
pyszny taki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak