karkówka duszona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • Czosnek suszony Prymat

    1 szczypta
  • olej do smażenia

  • sosier

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 lyżki
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso pokroić na kotlety ok 1 cm grubości. natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. posypać z obu stron papryką mieloną słodką. Dobrze podsmażyć. zmniejszyć ogień, dodać gorącej wody, tyle aby przykryła mięso. Dodać sosier. Dusić godzinkę, lub do miękkości mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat