Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kari hindusie z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 50 dag
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
kolendra Prymat do smaku
Kminek mielony Prymat
Kurkuma mielona Prymat
imbir starty
olej 2 łyżki
masło stopione 1 łyżka
Goździki całe Prymat 2 szt
wiórki kokosowe
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: kari hindusie z kurczaka

Posiekaną cebulę oraz zmiażdżony czosnek usmażyć na oleju i maśle na złoty kolor. Dosypać paprykę, kolendrę, kminek, kurkumę i imbir. Wymieszać i dusić kilka minut. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, włożyć do masy z przypraw, obsmażyć, osolić, dodać goździki, a potem dusić, podlewając wodą. Miękkie mięso przyprawić sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać z wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak