Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kardamonowy rosół z kaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus z kaczki 1
marchewki 2
seler 1
seler nać 1
pietruszka 1
cebula 1
sól do smaku
kardamon 1 łuski

Przepis i sposób przygotowania na: Kardamonowy rosół z kaczki

Kroki postępowania

1
Korpus z kaczki zalewamy zimną wodą. Stawiamy na małym ogniu i podgrzewamy. Solimy do smaku.
Krok 1 - Kardamonowy rosół z kaczki foto
2
Po zebraniu szumu dodajemy obrane warzywa. Warzywa wrzucamy w kawałkach.
Krok 2 - Kardamonowy rosół z kaczki foto
3
Podgrzewamy około 60 minut (ogień był tak mały, że woda ledwo bulgotała).
Krok 3 - Kardamonowy rosół z kaczki foto
4
Gdy warzywa będą miękkie wszystkie wyjmujemy. Wsypujemy łuski kardamonu. Gotujemy około 15 minut.
Krok 4 - Kardamonowy rosół z kaczki foto
5
Następnie rosół przelewamy przez sitko i gotowe.
Krok 5 - Kardamonowy rosół z kaczki foto
6
Rozlałem ten rosół do pojemników i zamroziłem jako baza do zup czy sosów. Rosół można również podać na świeżo z makaronem. Smacznego.
Krok 6 - Kardamonowy rosół z kaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 07.02.2013 20:53
kolor rewelacyjny
MAR3STA 06.11.2012 19:02
na pewno miał fajny smak
ALAGOR 01.11.2012 08:44
pyszny ;)
olkaaa 29.10.2012 20:24
jeszcze nie jadłam
Sroczka 24.10.2012 22:18
Jestem ciekawa smaku. Wygląda pysznie.
Magdalena1110 24.10.2012 21:15
lubię
K&J 24.10.2012 21:10
rosół najlepszy na tą pore roku!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak