Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Karczkowy" boczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat
Musztarda chrzanowa Prymat 1.5 łyżki
czosnek 3 ząbki
miód 1.5 łyżki
olej 1.5 łyżki
boczek ok. 1.5 kg surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: "Karczkowy" boczek

Z podanych składników przygotować marynatę (posiekać czosnek, dodać olej, miód, musztardę i przyprawę - "na oko"). Dokładnie natrzeć boczek i schować do lodówki na 2-3 godz. Po tym czasie włożyć do rękawa pieczeniowego i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (po kilkunastu min. zmniejszyć do 190 st.). Piec ponad godzinę. Na 10 min przed końcem otworzyć rękaw i przyrumienić boczek. Po wyjęciu zostawić go na chwilę "we własnym sosie".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.08.2013 12:53
nie robiłam nigdy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak